De 10 beste elektrische auto's van 2022

September 19, 2022

De zoektocht naar een elektrische auto is niet heel anders dan de zoektocht naar een auto met een verbrandingsmotor. Ruimte, comfort, design en de prijs zijn nog steeds factoren die bij zowel een elektrische auto als een benzineauto belangrijk zijn. In plaats van brandstofverbruik is de actieradius nu een belangrijke factor. 

Welke elektrische auto is dan het beste? Het is natuurlijk niet helemaal eerlijk om goedkope elektrische auto's met het dure segment te vergelijken, daarom zijn dit auto's uit verschillende segmenten

 • Fiat 500e
  Fiat introduceerde in 2021 een gloednieuwe 500. De auto is volledig elektrisch en is een van de meest betaalbare en charmante elektrische auto. De duurdere variant van de Fiat 500e heeft een actieradius van 320km.
 • Peugeot e-208
  In het iets hogere segment val de Peugeot e-208. Deze auto is vrijwel identiek aan de ‘normale’ Peugeot 208. De e-208 heeft een actieradius van 365 km.
 • MG ZS EV
  Met de MG ZS EV krijg je heel veel auto voor je geld. Deze MG wordt ook wel de budget-cross-over onder de elektrische auto’s genoemd. De MG heeft een actieradius van 320 km, maar er is ook een versie met een range van 440 km.
 • Hyundai Kona Electric
  De Kona Electric is een van de best verkochte elektrische auto’s van Nederland. Het is een populaire cross-over met een actieradius van 305 km. de versie met een grotere accu heeft een bereik van 484 km.
 • Skoda Enyaq
  De Skoa Enyaq is een populaire, praktische en vooral ruimte auto. Met een strak uiterlijk zowel vanbinnen als vanbuiten heeft de instapversie van de Enyaq een bereik van 390 km. Kies je voor de Enyaq 80 dan heb je maar liefst een actieradius van 537 km.
 • Kia EV6
  De Kia EV6 is bekroond tot de Auto van het Jaar 2022. Deze Kia is een van de meest gewilde elektrische auto’s van dit moment. De hatchback heeft een groot rijbereik van 528 km in combinatie met een bijzonder hoog laadtempo.
 • Tesla Model 3
  Elektrische sedans zijn op één hand te tellen, maar Tesla heeft er twee. De Model 3 is de meest betaalbare. De Long Range heeft een actieradius van 602 km. De Long Range is een snelle auto, maar de Performance is nog sneller. Zo zit je vanuit stilstand in 3,3 seconde op 100 km/u.
 • Ford Mustang Mach-E
  Ford Mustang is naast een sportwagen tegenwoordig ook een elektrische cross-over. Niet alleen de naam maar ook wat uiterlijke kenmerken zijn overgenomen van de Mustang. Dit maakt dat de Mach-E een sportieve uitstraling heeft. Deze auto heeft een actieradius van maar liefst 610 km.
 • Audi e-tron GT
  De Audi e-tron GT valt in het hogere prijssegment. Deze auto is de opvolger van de SUV e-tron. Het instapmodel is niet goedkoop en begint boven de 100.000 euro. Daarvoor krijg je optisch gezien een Audi, de techniek is echter in hoge mate gebaseerd op de Taycan van concernzuster Porsche. De Audi e-tron GT heeft een actieradius van 370 km. 
 • Mercedes EQS
  Comfortabeler en luxer dan de Mercedes EQS wordt een elektrische auto op dit moment niet. Met een actieradius van 720 km, heeft de Mercedes EQS 450+ de beste actieradius van alle elektrische auto’s. De prijzen beginnen bij 121.432 euro.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto's zijn op dit moment enorm. Het komende jaar worden er weer veel nieuwe aankondigingen van EV-modellen met een groot actieradius verwacht. General Motors heeft aangekondigd dat zij bezig zijn met het bouwen van een accupakket die een bereik van maar liefst 1000 km zou hebben. 

 

Traxall Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies