De verkoop van volelektrische auto’s zit flink in de lift

Juni 26, 2018

In het eerste kwartaal van 2018 werden er 3.945 van verkocht, een stijging van 136 procent. De e-Golf is het populairst dit is mede te danken aan hun all-inclusive propositie.

Recent leverde Volkswagen de tweeduizendste e-Golf af in Nederland. Sinds 2014 – het jaar dat deze elektrische Volkswagen op de markt kwam – zijn de verkopen in Nederland jaar na jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vier maanden van 2018 vonden zelfs al meer exemplaren van deze elektrische Golf een eigenaar dan in heel 2017.

Aan de basis van dit succes staat, onder andere de verschillende all-inclusive proposities waaronder het HollandseWind laadabonnement. Samen met de scherpe leasetarieven van de e-Golf maakt dit laadabonnement elektrisch rijden niet alleen makkelijker en CO2-neutraal, maar ook bereikbaarder dan ooit. “Met dit abonnement kunnen e-Golf-rijders bij alle laadpalen in Nederland Eneco HollandseWind stroom (snel)laden voor een vast bedrag per maand en besparen ze tot zo’n 50 procent op de brandstofkosten ten opzichte van die van een vergelijkbare Golf op benzine”, aldus de VW-importeur. Het laadabonnement is er vanaf 35 euro per maand.

Private lease

De verwachting is dat private lease van elektrische auto’s wel eens flink kan gaan groeien. Nu zijn veruit de meeste nieuwe registraties van elektrische auto’s zakelijk, zo’n 87 procent. Op dit moment zijn de particulieren terughoudend dit wordt  vooral veroorzaakt door de nu nog veelal hoge aanschafprijzen van elektrische auto’s. “Voor deze groep mensen kan private lease een interessante optie zijn, zeker met het oog op de lage brandstofkosten. De  verwachting is dan ook dat het aantal privé geleasede elektrische auto’s de komende tijd zal groeien.”

 

Traxall Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies