De voordelen van een elektrische auto

Februari 20, 2018

De elektrische auto is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Doordat de actieradius van deze voertuigen steeds groter wordt, blijft deze auto niet onopgemerkt bij de zakelijke rijder. Dit draagt dan ook weer een steentje bij aan een beter milieu, aangezien deze voertuigen geen CO2-uitstoot hebben.

Belastingvoordelen
Een bijkomend voordeel van deze voertuigen, naast de lage milieubelasting, zijn de financiële voordelen. Voor volledig elektrische auto’s hoeft tot en met 2020 geen bpm en wegenbelasting betaald te worden. De overheid stimuleert hiermee de aanschaf van dit type voertuig en draagt hiermee bij aan een beter milieu.

Ook het gebruik van Plug-In hybride voertuigen wordt door de overheid gestimuleerd. Berijders van deze voertuigen hoeven slechts de helft van de reguliere wegenbelasting te betalen.

Fiscale bijtelling
Voor de zakelijk rijder van een elektrische auto gaat er op korte termijn wel het een en ander veranderen. In 2018 betaalt een zakelijk rijder van een volledig elektrische auto nog 4% fiscale bijtelling. In 2019 geldt de 4% bijtelling nog voor de eerste € 50.000 van de fiscale waarde van het voertuig. Het bedrag boven die eerste € 50.000 valt in de 22% categorie.

Ter verduidelijking een voorbeeld:
U rijdt in een auto met een fiscale waarde van €80.000. Over de eerste € 50.000 van deze auto bent u 4% fiscale bijtelling verschuldigd. Over de resterende € 30.000 is het bijtellingspercentage 22%.

Deze nieuwe regeling geldt voor alle volledig elektrische voertuigen met een eerste tenaamstellingsdatum ná 31 december 2018. De bijtellingspercentages van reeds rijdende voertuigen worden niet aangepast en blijven de eerste 60 maanden vanaf de datum eerste tenaamstelling gelden.

 

Voor meer informatie over de belastingwetgeving voor de elektrische auto vindt u op de website van Auto & Fiscus of neem contact op met TraXall.

Traxall Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies