De voordelen van een elektrische wagenpark

April 25, 2018

De bijtelling voor een elektrische auto wordt per 1 januari 2019 gewijzigd. De bijtelling van 4% geldt dan niet meer over de gehele bedrag als de auto duurder is dan €50.000,00, maar voor elke euro boven €50.000,00 geldt dan een bijtelling van 22%.

Door deze verhoging wordt de elektrische auto tot €50.000,00 een gewilde auto. De aankomende maanden komen er een aantal nieuwe automodellen op de markt met een actieradius van enkele honderden kilometers. Door deze verbeterde actieradius wordt het interessanter voor bedrijven om elektrische auto’s op te nemen in het leasebeleid. De elektrische auto biedt voor de berijder een financieel voordeel op en voor het bedrijf lagere kosten (TCO).


Een bijkomend (vaak groot) voordeel voor een bedrijf is dat wanneer men gebruik maakt van elektrische auto’s, dus geen CO2 uitstoot, het bedrijf hierdoor stijgt op de CO2 prestatieladder. Hoe minder CO2 hoe beter een bedrijf ervoor staat bij aanbestedingen, oftewel een mogelijk gunningsvoordeel.


Wilt u meer weten over elektrische auto’s en/of het leasen van deze auto’s?   Ons motto is: wij zorgen ervoor dat autolease Gemakkelijker, Beter en Goedkoper wordt. Als u nog een stap verder wilt gaan, kunnen wij ook het beheer van uw wagenpark overnemen: wij zijn dé specialist in wagenparkbeheer met > 160.000 beheerde auto’s in Europa.

Traxall Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies