Met de auto op vakantie

Juni 12, 2023

Reizen met de auto is één van de leukste manieren om een nieuwe bestemming te ontdekken. Toch komt er meer bij kijken dan in de auto stappen en je roadtrip beginnen.

Hieronder een aantal tips om je goed voor te bereiden als je met de auto op vakantie gaat.

Check je auto voor vertrek.

Controleer voor vertrek de bandenspanning en de slijtage van het bandprofiel. Zorg dat alle vloeistoffen zijn aangevuld. Tijdens de zomervakantie kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Je auto moet harden werken wanneer je door een heuvel- of bergachtig landschap rijdt en een oververhitte motor wil je voorkomen. Dit heeft impact op de koelvloeistof, maar ook op de remmen en de remolie. Zorg dus dat je beide checkt voor vertrek en zorg dat je altijd reserveolie en koelvloeistof meeneemt voor onderweg.

Tanken/laden in het buitenland.

In het buitenland hebben brandstoffen een andere naam dan je gewend bent. Zoek van te voren uit welke brandstof je moet hebben en waar je kunt tanken. Laden in het buitenland is een stuk minder populair dan het laden in Nederland. Bekijk van te voren waar je onderweg kunt laden en houd in je routeplanning al rekening met de benodigde tussenstops om je auto weer voldoende op te laden. Er zijn verschillende apps/site beschikbaar om zo efficiënt mogelijk je route te bepalen. Met een buitenlandtankpas kun je tan ken bij alle DKV-tankstations.

Tolwegen

Een tolbadge is een elektronisch apparaatje voor in je auto. Hiermee betaal je automatisch de kosten van tolwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië zonder te stoppen bij tolpoorten. Kies voor de poortjes met een oranje letter ‘t. Zo voorkom je te moeten aansluiten in de lange wachtrijen.

Juiste verzekeringen

Als je met de auto op vakantie gaat is het verstandig om een verzekering te hebben die hulp biedt bij autopech. Er bestaan aanvullende verzekeringen zoals pechhulp op reis als aanvulling op de reisverzekering.

Verdiep je in de regels van de landen waar je doorheen of naartoe reist.

In het buitenland kun je te maken krijgen met andere regels en normen. Zo is het bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland niet toegestaan om te rijden met flitsmeldingen. Op alle apparatuur dient deze functie dan ook te zijn uitgeschakeld. In Spanje, Slovenië, Kroatië en Hongarije is een set reservelampjes verplicht. Rijd je door België, Polen, Turkije en Griekenland dan is een brandblusser in de auto verplicht. Mocht je met je teenslippers aan achter het stuur zitten dan riskeer je in Frankrijk en Spanje een boete hiervoor.

Traxall Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies