Tesla Superchargers

Augustus 26, 2022

Tesla Superchargers

Het wereldwijde laadnetwerk van Tesla bestaat uit meer dan 25.000 Superchargers, waarvan ruim 6.000 snelladers in Europa. Tesla heeft hiermee het meest uitgebreide netwerk van snelladers in Europa. In November 2021 stelde Tesla voor het eerst zijn Superchargers open voor niet-Tesla’s. Deze wereldwijde pilot werd gestart in Nederland en is nu uitgebreid naar meer laadpalen in Europa. Zo’n 40% van al hun opladers zijn hiervoor geschikt (de elektrische auto dient wel te beschikken over een CCS-aansluiting) Komende tijd worden er meer landen toegevoegd aan dit proefproject. Gaandeweg zullen alle Tesla Superchargers beschikbaar worden voor elektrische auto’s van andere fabrikanten.

Hier kan je snelladen

Het actuele overzicht van locaties van snelladers zijn terug te vinden op deze kaart of via de Tesla-app.

Hoe werkt het opladen bij een Tesla Supercharger

  • Maak een account aan in de Tesla-app.
  • Selecteer ‘Uw niet-Tesla opladen’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de dichtstbijzijnde Superchargers die geschikt zijn voor niet-Tesla’s.
  • Voeg een betaalwijze toe. Dit kan met creditcard zijn of via een bankrekeningnummer met incassomachtiging.
  • Sluit de auto aan op de snellader, selecteer het juiste laadpaal nummer in de app en klik op ‘Opladen starten’.
  • Genoeg stroom? Druk op ‘Opladen stoppen’ in de app om de laadsessie te beëindigen.

 Wat kost het laden bij een Supercharger?

De actuele laadprijzen kun je terugvinden in de Tesla-app. Laad je vaker bij Tesla, of ben je van plan dat te gaan doen, dan kun je een abonnement afsluiten waarmee je korting krijgt. Let op: Laat je auto niet aangesloten bij een lader staan als de accu vol is. Tesla brengt namelijk een fee in rekening op het moment dat het Supercharger-station voor minimaal de helft bezet is. Er wordt dan €1 voor elke minuut die je blijft staan nadat het laden is voltooid in rekening gebracht. Alles alle laders bezet zijn dan wordt de fee verdubbelt naar €2 per minuut!

Traxall Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies