Verdeling van laadpalen voor elektrische auto's in Europa

September 12, 2022

Volgens een nieuw onderzoek van de ACEA (European Automobile Manufacturers Association) blijkt dat bijna de helft van alle oplaadpunten voor elektrische auto’s in de hele EU in Nederland (90.284 laders) en in Duitsland (59.410 laders) te vinden zijn. Deze twee landen samen vormen minder dan 10% van het gehele oppervlakte van de EU. De andere helft van alle laders is verdeeld over de resterende 25 landen. (90% van de EU). 

De kloof tussen landen aan de top en de landen onderaan deze lijst is groot. Zo heeft Nederland (nummer 1) alleen al evenveel laders als 23 lidstaten samen. Nederland is het land met de meeste infrastructuur en heeft bijna 1600 keer meer laadpunten dan het land met de minste infrastructuur (Cyprus, met slechts 57 laadpunten). 

Hoewel het aantal laadpunten in de EU de afgelopen 5 jaar sterk is toegenomen (+180%), blijft het totale aantal (307.000) ver achter bij wat nodig is.

Om de CO2- doelstellingen te halen, zal de verkoop van elektrische voertuigen in alle EU-landen enorm moeten aantrekken. Een recente studie toont aan dat er 6.8 miljoen openbare laadpunten tegen 2030 nodig zijn om de voorgestelde CO2-reductie van 55% voor auto’s te bereiken.

Traxall Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies