Wagenparkbeheer een vak apart

Maart 6, 2018

U heeft alles onder controle. Of toch niet? Haalt u iedere dag weer het maximale uit uw wagenpark? Wij zetten de vier meest gemaakte fouten op een rij. Niet om u bang te maken, maar juist om u tips te geven voor een succesvol wagenparkbeheer.

1. U heeft totaal geen inzicht
Uw wagenpark begon ooit met drie auto’s. En dat was nog wel te overzien. Maar toen werden het er tien en nu rijden er 50 auto’s namens uw onderneming rond. De Excellijst puilt uit en het overzicht is soms ver te zoeken. U heeft totaal geen inzicht meer in uw wagenpark en daarmee laat u kansen liggen. Want rijden de auto’s wel efficiënt? Kunt u misschien nog kosten besparen? Door gebruik te maken van een ervaren fleetmanager met dito systeem krijgt u direct inzicht. Alle gegevens in één professioneel systeem, met rapportages voor u in één overzicht.

2. U gebruikt uw auto’s niet efficiënt
U bent ervan overtuigd dat u alle auto’s/contracten even hard nodig heeft. Maar is dat wel zo? Weet u zeker dat u het met één auto minder niet redt? Door direct inzicht in uw wagenpark ziet u welke auto’s beschikbaar zijn én welke misschien onnodig lang stilstaan. Flexibiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Wie weet komt u wel tot de conclusie dat u met minder contracten hetzelfde doel bereikt, door ze simpelweg slimmer in te zetten.

3. U maakt uw medewerkers niet bewust
Alle 50 auto’s worden natuurlijk niet door uzelf gereden, maar door uw medewerkers. Daarom zijn zij – de eindgebruikers – belangrijk voor een goed wagenparkbeheer. Weten uw medewerkers wel dat wanneer ze veel te hard rijden, ze 10% méér brandstof verbruiken? En wist u dat wanneer u uw medewerkers bewust maakt van hun rijgedrag, dat tot 50% minder ongelukken en schades leidt? Zodoende is bewustwording een belangrijk onderdeel van succesvol wagenparkbeheer.

4. U ziet pas aan het einde van het jaar wat er is gebeurd
Alles voor uw gevoel onder controle. Maar dan komt de boekhouder en na een jaar ziet u hoe de balans er daadwerkelijk uitziet. Zonde, want u had eventueel nog een hoop kunnen besparen op uw inkoop van leaseauto’s. En wist u dat deze besparing tot wel 15% kan oplopen? Dat is veel geld en ook voor u mogelijk! Hoeveel gaat u besparen op uw wagenpark? Vraag TraXall gerust naar de mogelijkheden. U zult verbaasd zijn...

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u meer

Traxall Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies